Tuesday, June 28, 2011

hantaran cake & wedding cake

hantaran cake

for him
2 tiers fondant cake with moist chocolate cake inside
vendor: citarasa ummi
note: the pearls on top are installed by myself.


for her
beautifully designed fondant cake with fruit cake inside
vendor: i'm not sure


wedding cake (for cake cutting ceremony)

at-home reception
2 pieces fondant cakes with moist chocolate cake inside
vendor: citarasa ummi
note: the fresh red roses on top are installed by myself. the original cake looked like in the 2nd pic.
extra note: the cake stand is open for rental at rm20 only. interested, email me at aishah_ara@yahoo.co.uk.

bertandang
3 tiers pulut kuning
vendor: specially made by my hubby's talented cousin


at-hotel reception
8 tiers dummy cake
vendor: supplied by the hotel

9 comments:

zLa said...

yummeh nye fruit cake tu..! gigihnye uols tokok tambah cake uols. *clap*clap*

white purple flower said...

iols tak suka fruit cake.tp mmg cantek la.rerase mcm order kat sugarflour but tak sure.biaselah iols mmg suka tokok tambah or alter sume benda.kalau pandai wat cake,meti dah wat sendiri.tamak haloba camtulah.

Qaseh Chempaka said...

wahhhhhhhhhhhhh..tinggi nyer kek..8 tingkat.........

white purple flower said...

tinggi tapi dummy je.pastu recycle cake sama utk semua pengantin :)

Qaseh Chempaka said...

yg bwh je btol kan ? :) .. takut la kek tinggi2 ni.. takut kek jatuh..hehe..love all ur writing lah..very memberikan semangat utk kawen..ahaha..

mama2nur said...

kek tinggi tu semua tipu.. selama ni ingat yg bawah je betul.. rupenye yg dlm piring je betul :p

white purple flower said...

qaseh - no!yg bawah pun tak real.bahagian yg utk potong tu pun tak real.yg kita potong tu plasticine haha.ada 2 small slices cake dah siap dlm piring utk suap2.kek buah plak tu *puke*
mama2nur - tula,aku ingat busuk2 1 slice kat tempat potong tu real.skali plasticine je.caitt.

Qaseh Chempaka said...

LOL..i ingat selama ni kek tinggi2 mcm tu yg bwh skali tu real..aishh..

white purple flower said...

haha tu la.so now we know!