Thursday, July 15, 2010

what would you do if you got a lot richer?

what would you do if you got a lot richer?

a lot tau bukan 2k or 3k richer.
contohnya menang jutawan power root ke, jangan lupa lirik ke, tetibe orang salah bank in sejuta masuk akaun kita ke (jangan percaya contoh-contoh ni tau).

i am a realist after all.
but it does no harm to dream, girls!

dreaming is actually one of the steps of meeting your goal.
the typical steps we've always heard are by setting goal and making plans to meet the goal.
but how about imagining how meeting the goal will change you or how it'll make you feel?

so that got me thinking of listing what i'd do if i got a lot richer.
it is actually one kind of motivation for me to make plan of actions in order to be rich.

so below are things that i can think of right now.
the list is randomly sorted anyway.

- get married.
- bayar hutang yuran belajar kat ayah.
- bayar hutang kereta kat ayah.
- sponsor spa and boutique for upgrades and renovations.
- buy a nice house.
- buy a new car.
- buy properties for passive income.
- bagi mama duit banyak-banyak.
- bagi adik-adik duit banyak-banyak.
-
-
-

okay, itu je yang terfikir setakat ni.

i've to go to class. tolong sambung. bye.

4 comments:

idayusof said...

hmmm.
kalau ade duit byk:
1) byr segala hutang (kereta, rumah, kad kredit etc..)
2) aaaa. tu je dah rm200 ribu lebih. camno?
3) kalau lebih dr itu... nak beli tanah besar sket, buat rumah satu tingkat pulak. =)

white purple flower said...

kalau ade sejuta,ok la kan nk byr utang 200k.hihi.

cute nye umah setingkat ;)

simawarhitam said...

nak gi holiday!!!! nak gi spa selalu. manicure & pedicure. ohh!! saya gemok sikit so saya bercadang nak terus pegi Marie France Bodyline sebaik sahaja saya menjadi kaya.
Wahooo!~

Singgah sini...

white purple flower said...

wpun pergi slimming centre,still kena diet ikut jadual pemakanan yg dia bagi.ape kate terus pergi buat lipolisis.ihiks :D

haa!kite kalau kaya nak pergi buat laser muke terus kasik lincin muke.